Voordelen van een website

Het internet is alom tegenwoordig, dat hoeven we u niet meer te vertellen. Steeds meer huiskamers in België hebben toegang tot het net en de Belgen surfen vaker dan ooit. De vraag die de meeste zelfstandigen zich nu stellen  is: ‘Wat kan dit betekenen voor mijn zaak?’.

Of het uw KMO iets kan opleveren? En of! Om welke voordelen het precies gaat zetten we voor u graag even op een rijtje.

Gevonden worden!

België heeft een surfende bevolking. Voor de minste vraag grijpt de burger naar het internet en het hulpmiddel dat Google heet.  ‘Waar vind ik op zondag een bloemist in de buurt?’, ‘Welke aannemer helpt mij snel uit de nood?’, het antwoord wordt op het internet gezocht. Het is voor uw zaak zodoende van belang gevonden te worden wanneer de man in de straat zich tot het internet wendt. Een website is vaak het eerste contact met de klant. Het is een aantrekkelijk visitekaartje met de essentiële informatie die de klant helpt een antwoord te bieden op zijn dringendste vragen en hem vervolgens naar uw zaak kan leiden.

Kijk verder dan de kerktoren

Mond-tot-mond reclame is en blijft de beste reclame voor een zaak. Positieve ervaringen van klanten vinden snel hun weg naar kennissen en familie. Een website kan hier een bruikbare meerwaarde betekenen. Allereerst is het een referentie voor potentiële klanten die de naam van uw zaak hebben opgevangen. Een professionele website kan de positieve perceptie bevestigen. Daarnaast heeft het internet een oneindige reikwijdte. De promotie voor uw zaak beperkt zich zo niet langer tot de schaduw van de kerktoren. Mensen van ver buiten de stad of gemeente komen met uw zaak in contact!

Laat u horen!

Naast het winnen van nieuw cliënteel is het van belang om de bestaande klanten op de hoogte te houden van het laatste nieuws over uw zaak. Communicatie naar de klant toe kan gemakkelijk en snel via een digitaal platform. Op een website plaatst u wanneer u wil de laatste promotie, de nieuwste producten, toekomstige vakantieperiodes, … om uw klanten als eerste te informeren.

Online verkoop: makkelijk & winstgevend!

Klantenbinding is het voornaamste voordeel dat een website voor uw zaak te bieden heeft, maar daarom niet het enige. Een website biedt tal van tools om uw zaak te ondersteunen, zonder daarom arbeids- en tijdsintensief te zijn. Een voorbeeld hiervan is een eigen webshop. Uw producten in een digitale etalage, permanent online beschikbaar voor de klant. Het is een winstgevende tool  waarmee u uw kleine investering in een website snel heeft terugverdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *