Webshop

Je wil zelf een webshop starten?

Je stapt in een heel nieuw avontuur en de eerste stap heb je al gezet: Je zoekt informatie op.
In de eerste plaats een aantal feiten:

Vlaamse ondernemers moeten koopwaar uit de winkel ook meer online in de markt zetten. Om dat te bereiken, lanceren Vlaanderen en ondernemersorganisatie Unizo de campagne “Het internet. Ook uw zaak”. Met een mediacampagne, een zelftest en opleidingen wil men handelaars minstens doen nadenken en ook overtuigen om aan e-commerce te doen. (bron HLN).

Wat opvalt is dat het aandeel van domeinen voor webshops quasi verdubbelt. In 2011 waren deze domeinen nog goed voor 2,15 procent van alle .be-domeinen. Dit jaar stijgt dit naar 4,32 procent. “Dat is een zeer leuke trend waarvan we hopen dat ze in de komende jaren alleen maar zal toenemen” zegt Du Bois.

Webshops zijn de laatste jaren in opmars. Mensen hebben minder tijd om boodschappen te doen en willen een kwalitatieve invulling van hun tijd. Om die reden is het belang van webwinkels enorm toegenomen.

Het voordeel van online verkoop is dat uw winkel 24 op 24 geopend is waardoor klanten bij u kunnen winkelen wanneer het hun past.
Met een webwinkel bereikt u een veel groter publiek. Waar vroeger veel handelaars via lokale reclame hun klanten moesten aantrekken, bereikt u met een webwinkel klanten over gans het land. Dit resulteert voor u in een stijging van uw omzet.

Maar waarom schrikt een webwinkel dan nog veel Belgische handelaars af?

  • Rendabiliteit
    Het eerste wat men zich meestal afvraagt is of de kosten wel opwegen tegen de opbrengst. Onze ervaring leert dat  in 90 % van de gevallen een webshop effectief de moeite waarde is. Als handelaar vergroot u uw afzetgebied enorm waardoor de kans op verkoop ook in verhouding stijgt. Zelfs naar bestaande klanten toe geeft een webwinkel een meerwaarde. Klanten zijn sneller op de hoogte van nieuwe producten en kunnen naargelang ze tijd en zin hebben komen snuisteren in uw artikels.
  • Toegevoegde waarde
    Zoals hierboven vermeld is de meerwaarde van een webwinkel vooral de flexibiliteit naar uw klanten toe alsook de snelheid om nieuwe producten of acties aan uw klanten te melden. Actieprijzen kan u ‘à la minute’ activeren en via de nieuwsbrief doorsturen aan uw klanten.
  • Eigen inspanningen
    Een webshop moet natuurlijk onderhouden worden en daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden. U doet alles zelf via ons Content Management Systeem waardoor ingave van nieuwe producten en acties lanceren heel makkelijk is. Belangrijk  is dat u hiervoor de nodige tijd kunt vrijmaken.U kan ook opteren om door ons een vastgesteld aantal producten te laten toevoegen per maand en op uw vraag bepaalde acties op te zetten. Zo hebt u meer tijd over om andere zaken te doen en hoeft u zich geen zorgen te maken over het actualiseren van uw webshop.Het versturen van bestellingen dient u wel zelf te organiseren, maar ook daar kunnen wij u bijstaan om de juiste transporteur te vinden. Dit verschilt namelijk enorm en het is niet altijd evident om een goede keuze in te maken.

 

Kortom de keuzes om een webwinkel te beginnen moet u goed overwegen, maar zijn zeker de moeite waard. Vanuit onze ervaring proberen we u als klant zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren.